Sezone

Sezona 6

Ugotavljamo, da se več kot 50 % prometnih nesreč, ki jih povzročijo alkoholizirani vozniki, zgodi v nočnem času.  Od vseh smrti v prometnih nesrečah, ki se zgodijo zaradi alkoholiziranih voznikov, se jih skoraj ⅔ konča s smrtnim izidom. Sprašujejo se, ali smo zreli, da končno spremenimo vedenje in nehamo voziti pod vplivom alkohola? In ali je lahko Herojski VAU’čer ključno orodje za manj voženj pod vplivom alkohola.

Sezona 5

Mladi niso več odgovorni za največ prometnih nesreč pod vplivom alkohola, saj so od leta 2010 do danes več kot prepolovili število prometnih nesreč pod vplivom alkohola in so lahko zgled vsem ostalim udeležencem v prometu. Žal pa je alkohol še vedno največji problem na naših cestah, varnost v prometu pa odgovornost vseh nas, zato moramo stopiti skupaj. To lahko naredimo tudi s provokativnim Herojskim VAU’čerjem.

Sezona 4

V tej sezoni dajemo glas znanim mladim, ki bodo spodbujali svoje vrstnike, da se bodo še naprej v prometu vedli varno in odgovorno, saj nas kljub spodbudnim podatkom do varnih cest za vse loči še kar nekaj ovinkov.

Sezona 3

Iniciativo prevzemajo ženske. 89 % prometnih nesreč pod vplivom alkohola nameč povzročijo moški. Oblikovan koledar gole resnice z znanimi Slovenkami smo distribuirali v več kot 50 slovenskih občin.

Sezona 2

Misija se nadaljuje: v sodelovanju z manjšimi občinami za dosego velikega cilja – občinam razdeljeni paketi “prve pomoči” – paketi za lažjo uvedbo ukrepov za manj voženj pod vplivom alkohola.

Sezona 1

V prvem letu iniciative za manj voženj pod vplivom alkohola vključenih več kot 12.000 deležnikov. Izpeljan celostni preventivni model v 7-ih slovenskih regijah.